Научно-производственное предприятие "Джерело" Оборудование, упаковка, фасовка | |
Карта сайта | |
На главную | |
|
ДСТУ 4733-2007
|
ДК 016 – 97 | Державний класифікатор продукції та послуг. |
ДСТУ 691-2004 | Чорниця свіжа. Технічні умови. |
ДСТУ 692-2004 | Ожина свіжа. Технічні умови. |
ДСТУ 1009-2005 | Цукор ванільний. Технічні умови. |
ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94) | Цукор пісок. Технічні умови. |
ДСТУ 2435-94 | Сливи сушені. Технічні умови. |
ДСТУ 2438-94 (ГОСТ 25896-94) | Виноград свіжий столовий. Технічні умови. |
ДСТУ 2661-94 | Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 2905-94 (ГОСТ 30287-95) | Консерви. Джем, варення, повидло для діабетиків. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 3147-95 | Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об’єктів ідентифікації. Формат та розташування штрихкодових позначок ЕАN на тарі та пакуванні товарної продукції. Загальні вимоги. |
ДСТУ 3357-96 | Цукор рідкий. Технічні умови. |
ДСТУ 3662-97 | Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі. |
ДСТУ 3781-98 | Печиво. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 3845-99 | Барвники натуральні харчові. Технічні умови. |
ДСТУ 3893-99 | Карамель. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 3924-2000 | Шоколад. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 3976-2000 | Крохмаль кукурудзяний сухий. Технічні умови. |
ДСТУ 3984-2000 | Припаси і підварки (напівфабрикати). Загальні технічні умови. |
ДСТУ 4135-2002 | Цукерки. Технічні умови. |
ДСТУ 4273-2003 | Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 4274-2003 | Консерви молочні. Молоко незбиране згущене з цукром. |
ДСТУ 4275-2003 | Консерви молочні. Молоко згущене з цукром та какао. Технічні умови. |
ДСТУ 4286-2003 | Крохмаль картопляний. Технічні умови. |
ДСТУ 4333-2004 | Мармелад. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 4391-2005 | Какао – порошок. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 4394-2005 | Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови. |
ДСТУ 4399-2005 | Масло вершкове. Технічні умови. |
ДСТУ 4404-2003 | Консерви молочні. Молоко згущене стерилізоване в банках. Технічні умови. |
ДСТУ 4464-2005 | Глюкоза кристалічна гідратна. Технічні умови. |
ДСТУ 4497-2005 | Мед натуральний. Технічні умови. |
ДСТУ ІSO 707: 2002 | Молоко та молочні продукти. Настанови з відбирання проб (ISO 707 : 1997, IDT). |
ДСТУ ІSO 3728:2005 | Морозиво вершкове та молочне. Метод визначення загального вмісту сухих речовин (контрольний метод) (ІDF 70 : 2004). |
ДСТУ ІSO 5538 : 2004 | Молоко та молочні продукти. Відбирання проб. Контроль за якісними ознаками (ISO 5538 : 1987, IDT). |
ДСТУ ІSO 8197: 2004 | Молоко та молочні продукти. Відбирання проб. Контоль за якісними показниками (ISO 8197 : 1988, IDT). |
ДСТУ ISO 11290-1: 2000 | Мікробіологія продуктів харчування та кормів для тварин – горизонтальний метод виявлення та підрахунку L.monocytogenes. Частина 1 і 2. |
ДСТУ ІDF 93-2004 | Продукты пищевые. Метод выявления бактерий рода Salmonella (Продукти харчові. Метод виявлення бактерій роду Salmonella). |
ДСТУ EN 12955-2001 | Продукти харчові. Визначення афлатоксину В1 та суми афлатоксинів В1, В2, Д1, Д2 у зернових культурах, фруктах із твердою шкіркою та похідних від цих продуктів. Метод високоефективної рідинної хроматографії за допомогою постколонкової дериватизації та очищення на імунній Колонці. |
ДСТУ ГОСТ 745-2004 | Фольга алюмінієва для пакування. Технічні умови. |
ДСТУ ГОСТ 908-2006 | Кислота лимонна моногідрат харчова. Технічні умови. |
ДСТУ ГОСТ 6441-2003 | Вироби кондитерські пастильні. Технічні умови. |
ГОСТ 12.1.005-88 | ССБТ. Общие санитарно-гигиенические требования к воздуху рабочей зоны (ССБТ. Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони) |
ГОСТ 12.2.003-91 | ССБТ. Оборудование производственное. Общие требования безопасности (ССБТ. Устаткування виробниче. Загальні вимоги безпеки) |
ГОСТ 12.3.002-75 | ССБТ. Процессы производственные. Общие требования безопасности (ССБТ. Процеси виробничі. Загальні вимоги безпеки) |
ГОСТ 17.2.3.02-78 | Охрана природы. Атмосфера. Правила установления допустимых выбросов вредных веществ промышленными предприятиями (Охорона природи. Атмосфера. Правила встановлення допустимих викидів шкідливих речовин промисловими підприємствами) |
ГОСТ 656-79 | Соки плодовые и ягодные натуральные. Технические условия (Соки плодові та ягідні натуральні. Технічні умови) |
ГОСТ 657-79 | Соки плодовые и ягодные с сахаром. Общие технические условия (Соки плодові та ягідні з цукром. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 719-85 | Консервы молочные. Кофе натуральный со сгущенным молоком и сахаром. Технические условия (Консерви молочні. Кава натуральна зі згущеним молоком і цукром. Технічні умови) |
ГОСТ 1760-86 | Подпергамент. Технические условия (Підпергамін. Технічні умови) |
ГОСТ 1770-74 | Посуда мерная лабораторная стеклячнная. Цилиндры, мензурки, колбы, пробирки. Технические условия (Посуд для вимірювання лабораторний скляний. Циліндри, мензурки, колби, пробірки. Технічні умови) |
ГОСТ 1937-90 | Чай черный байховый нефасованный. Технические условия (Чай чорний байховий нефасований. Технічні умови) |
ГОСТ 1938-90 | Чай черный байховый фасованный. Технические условия (Чай чорний байховий фасований. Технічні умови) |
ГОСТ 2858-82 | Порошок яичный. Технические условия (Порошок яєчний. Технічні умови) |
ГОСТ 2874-82 | Вода питьевая. Гигиенические требования и контроль за качеством (Вода питна. Гігієнічні вимоги та контроль за якістю) |
ГОСТ 3056-90 | Клей казеиновый в порошке. Технические условия (Клей казеїновий у порошку. Технічні умови) |
ГОСТ 3622-68 | Молоко и молочные продукты. Отбор проб и подготовка их к испытанию (Молоко та молочні продукти. Відбір проб і підготовка їх до випробувань) |
ГОСТ 3624-92 | Молоко и молочные продукты. Методы определения кислотности (Молоко та молочні продукти. Методи визначення кислотності) |
ГОСТ 3626-73 | Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества. (Молоко та молочні продукти. Методи визначення вологи і сухих речовин). |
ГОСТ 3628-78 | Продукты молочные. Методы определения сахара. (Продукти молочні. Методи визначення цукру). |
ГОСТ 3716-90 | Чай зеленый байховый нефасованный (Чай зелений байховий нефасований). |
ГОСТ 4427-82 | Апельсины. Технические условия (Апельсини. Технічні умови). |
ГОСТ 4428-82 | Мандарины. Технические условия (Мандарини. Технічні умови). |
ГОСТ 4429-82 | Лимоны. Технические условия (Лимони. Технічні умови). |
ГОСТ 4771-60 | Консервы молочные. Молоко нежирное сгущенное с сахаром. Технические условия (Консерви молочні. Молоко згущене незбиране з цукром. Технічні умови). |
ГОСТ 4937-85 | Консервы молочные. Сливки сгущенные с сахаром Технические условия (Консерви молочні. Вершки згущені з цукром. Технічні умови). |
ГОСТ 5531-70 | Орехи лещины (Горіхи ліщини) |
ГОСТ 5867-90 | Молоко и молочные продукты. Методы определения жира (Молоко та молочні продукти. Методи визначення жиру) |
ГОСТ 6034-74 | Декстрины. Технические условия (Декстрини. Технічні умови) |
ГОСТ 6805-97 | Кофе натуральный жареный. Общие технические условия (Кава натуральна смажена. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 6822-67 | Масло шоколадное. Технические условия. (Масло шоколадне. Технічні умови) |
ГОСТ 6828-89 | Земляника свежая. Требования при заготовках, поставках и реализации (Полуниця свіжа. Вимоги при заготівлі, поставці та реалізації) |
ГОСТ 6829-89 | Смородина черная свежая. Требования при заготовках, поставках и реализации (Смородина чорна свіжа. Вимоги при заготівлі, поставці та реалізації) |
ГОСТ 6830-89 | Крыжовник свежий. Требования при заготовках, поставках и реализации (Агрус свіжий. Вимоги при заготівлі, поставці та реалізації) |
ГОСТ 6882-88 | Виноград сушеный. Технические условия (Виноград сушений. Технічні умови) |
ГОСТ 6929-88 | Повидло. Общие технические условия (Повидло. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 7009-88 | Джемы. Общие технические условия (Джеми. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 7061-88 | Варенье. Общие технические условия (Варення. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 7178-85 | Дыни свежие. Технические условия (Дині свіжі. Технічні умови) |
ГОСТ 7247-90 | Бумага для упаковывания пищевых продуктов на автоматах. Технические условия (Папір для пакування харчових продуктів на автоматах. Технічні умови) |
ГОСТ 7730-89 | Пленка целлюлозная. Технические условия (Плівка целюлозна. Технічні умови) |
ГОСТ 7933-89 | Картон для потребительской тары. Общие технические условия (Картон для споживчої тари. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 7950-77 | Картон переплетный. Технические условия (Картон плетений. Технічні умови) |
ГОСТ 8273-75 | Бумага оберточная. Технические условия (Папір обгортковий. Технічні умови) |
ГОСТ 9225-84 | Молоко и молочные продукты. Методы микробиологического анализа (Молоко та молочні продукти. Методи мікробіологічного аналізу) |
ГОСТ 9421-80 | Картон тарный плоский склеенный. Технические условия (Картон тарний плаский клеєний. Технічні умови ) |
ГОСТ 10354-82 | Пленка полиэтиленовая. Технические условия (Плівка поліетиленова. Технічні умови) |
ГОСТ 10444.2-94 | Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества Staphylococcus aureus (Продукти харчові. Методи виявлення і визначення Staphylococcus aureus) |
ГОСТ 10444.12-88 | Продукты пищевые. Метод определения дрожжей и плесневых грибов (Продукти харчові. Метод визначення дріжджів і пліснявих грибів) |
ГОСТ 10444.15-94 | Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов (Продукти харчові. Методи визначення кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів) |
ГОСТ 10459-87 | Бумага – основа для клеевой ленты. Технические условия (Папір – основа для клейкої смужки. Технічні умови) |
ГОСТ 11293-89 | Желатин пищевой. Технические условия (Желатин харчовий. Технічні умови) |
ГОСТ 12094-76 | Мак масличный для переработки .Технические условия (Мак масляничний для переробки. Технічні умови) |
ГОСТ 12095-76 | Кунжут. Технические условия ( Кунжут. Технічні умови) |
ГОСТ 13511-91 | Ящики из гофрированного картона для пищевых продуктов, спичек, табака и моющих средств. Технические условия (Ящики з гофрованого картону для харчових продуктів, сирників, тютюну та миючих засобів. Технічні умови) |
ГОСТ 13512-91 | Ящики из гофрированного картона для кондитерских изделий. Технические условия (Ящики з гофрованого картону для кондитерських виробів) |
ГОСТ 13513-86 | Ящики из гофрированного картона для продукции мясной и молочной промышленности. Технические условия (Ящики з гофрованого картону для продуктів м’ясної та молочної промисловості. Технічні умови) |
ГОСТ 13515-91 | Ящики из тарного плоского склеенного картона для сливочного масла и маргарина. Технические условия (Ящики з тарного плоского склеєного картону для вершкового масла та маргарину) |
ГОСТ 14192-96 | Маркировка грузов (Маркування вантажів) |
ГОСТ 16270-70 | Яблоки свежие ранних сроков созревания. Технические условия (Яблука свіжі ранніх термінів дозрівання. Технічні умови) |
ГОСТ 16280-88 | Агар пищевой. Технические условия (Агар харчовий. Технічні умови) |
ГОСТ 16366-78 | Соки плодовые и ягодные с мякотью. Технические условия (Соки плодові та ягідні з м’якоттю. Технічні умови) |
ГОСТ 16535-95 | Ящики из гофрированного картона для мороженого. Технические условия (Ящики із гофрованого картону для морозива. Технічні умови) |
ГОСТ 16830-71 | Орехи миндаля сладкого. Технические условия (Горіхи мигдалю солодкого. Технічні умови) |
ГОСТ 16831-71 | Ядро миндаля сладкого. Технические условия (Ядро мигдалю солодкого. Технічні умови) |
ГОСТ 16832-71 | Орехи грецкие. Технические условия (Горіхи грецькі. Технічні умови) |
ГОСТ 16833-71 | Ядро ореха грецкого. Технические условия (Ядро горіху грецького. Технічні умови) |
ГОСТ 16834-81 | Орехи фундука. Технические условия (Горіхи фундуку. Технічні умови) |
ГОСТ 16835-81 | Ядра орехов фундука. Технические условия (Ядра горіхів фундуку. Технічні умови) |
ГОСТ 17111-88 | Арахис. Требования при заготовках и поставках (Арахіс. Вимоги при заготівлі і поставці) |
ГОСТ 17308-88 | Шпагаты. Технические условия (Шпагати. Технічні умови) |
ГОСТ 18078-72 | Экстракты плодовые и ягодные. Технические условия (Екстракти плодові і ягідні. Технічні умови) |
ГОСТ 18192-72 | Соки плодовые и ягодные концентрированные. Технические условия (Соки плодові і ягідні концентровані. Технічні умови) |
ГОСТ 18193-72 | Соки из цитрусовых плодов. Технические условия (Соки з плодів цитрусів. Технічні умови) |
ГОСТ 18251-87 | Лента клеевая на бумажной основе. Технические условия (Смуга клейова на паперовій основі. Технічні умови) |
ГОСТ 18677-73 | Пломбы. Конструкции и размеры (Пломби. Конструкції та розміри) |
ГОСТ 19215-73 | Клюква свежая. Требования при заготовках, поставках и реализации (Журавлина свіжа. Вимоги при заготівлі, поставці та реалізації) |
ГОСТ 19360-74 | Мешки-вкладыши пленочные. Общие технические условия (Мішки – вкладки плівкові. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 20450-75 | Брусника свежая Требования при заготовках, поставках и реализации (Брусника свіжа. Вимоги при заготівлі, поставці та реалізації) |
ГОСТ 20477-86 | Лента полиэтиленовая с липким слоем. Технические условия (Смужка поліетиленова з липким шаром. Технічні умови) |
ГОСТ 21122-75 | Яблоки свежие поздних сроков созревания. Технические условия (Яблука свіжі пізніх строків дозрівання. Технічні умови) |
ГОСТ 21205-83 | Кислота винная пищевая. Технические условия (Кислота винна харчова. Технічні умови) |
ГОСТ 21405-75 | Алыча мелкоплодная свежая. Технические условия (Алича дрібноплідна свіжа. Технічні умови) |
ГОСТ 21536-76 | Плоды бузины. Технические условия (Плоди бузини. Технічні умови) |
ГОСТ 21713-76 | Груши свежие поздних сортов созревания. Технические условия (Груши свіжі пізніх сортів дозрівання. Технічні умови) |
ГОСТ 21714-76 | Груши свежие ранних сроков созревания. Технические условия (Груші свіжі ранніх строків дозрівання. Технічні умови) |
ГОСТ 21715-76 | Айва свежая. Технические условия (Айва свіжа. Технічні умови) |
ГОСТ 21832-76 | Абрикосы свежие. Технические условия (Абрикоси свіжі. Технічні умови) |
ГОСТ 21833-76 | Персики свежие. Технические условия (Персики свіжі. Технічні умови) |
ГОСТ 21920-76 | Слива и алыча крупноплодная свежие. Технические условия (Слива і алича крупноплідна свіжа. Технічні умови) |
ГОСТ 21921-76 | Вишня свежая. Технические условия (Вишня свіжа. Технічні умови) |
ГОСТ 22371-77 | Консервы. Плоды и ягоды протертые или дробленные с сахаром. Технические условия (Консерви. Плоди і ягоди протерті чи подрібнені з цукром) |
ГОСТ 23285-78 | Пакеты транспортные для пищевых продуктов и стеклянной тары. Технические условия ( Пакети транспортні для харчових продуктів і скляної тари. Технічні умови) |
ГОСТ 23452-79 | Молоко и молочные продукты. Методы определения остаточных количеств хлорорганических пестицидов (Молоко і молочні продукти залишкових кількостей хлорорганічних пестицидів) |
ГОСТ 24104-88 | Весы лабораторные общего назначения и образцовые. Общие технические условия (Ваги лабораторні загального призначення і зразкові. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 24297-87 | Входной контроль продукции. Основные положения (Вхідний контроль продукції. Основні положення) |
ГОСТ 24597-81 | Пакеты тарно-штучных грузов. Основные параметры и размеры ( Пакети тарно-штучних вантажів. Основні параметри і розміри) |
ГОСТ 25336-82 | Посуда и оборудование лабораторные стеклянные. Типы, основные параметры и размеры (Посуд і обладнання лабораторне скляне. Типи, основні параметри і розміри) |
ГОСТ 25892-83 | Сок виноградный натуральный. Технические условия (Сік виноградний натуральний. Технічні умови) |
ГОСТ 25951-83 | Пленка полиэтиленовая термоусадочная.Технические условия (Плівка полиетиленова термозсідальна. Технічні умови) |
ГОСТ 26574-85 | Мука пшеничная хлебопекарная. Технические условия (Борошно пшеничне хлібопекарське. Технічні умови) |
ГОСТ 26668-85 | Продукты пищевые и вкусовые. Методы отбора проб для микробиологических анализов (Продукти харчові та смакові. Методи відбору проб для мікробіологічних аналізів) |
ГОСТ 26669-85 | Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов (Продукти харчові та смакові. Підготовка проб для мікробіологічних аналізів) |
ГОСТ 26809-86 | Молоко и молочные продукты. Правила приемки, методы отбора и подготовка проб к анализу (Молоко і молочні продукти. Правила приймання, методи відбору і підготовки проб до аналізу) |
ГОСТ 26927-86 | Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути (Сировина і продукти харчові. Метод визначення ртуті) |
ГОСТ 26929-94 | Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. Минерализация для определения содержания токсических элементов (Сировина і продукти харчові. Підготовка проб. Мінералізація для визначення вмісту токсичних елементів) |
ГОСТ 26930-86 | Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка (Сировина і продукти харчові. Метод визначення миш’яку) |
ГОСТ 26932-86 | Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца (Сировина і продукти харчові. Методи визначення свинцю) |
ГОСТ 26933-86 | Сырье и продукты пищевые. Методы определения кадмия (Сировина і продукти харчові. Методи визначення кадмію) |
ГОСТ 26972-86 | Зерно, крупа, мука, толокно для продуктов детского питания. Методы микробиологического анализа (Зерно, крупа, борошно для продуктів дитячого харчування. Методи мікробіологічного аналізу) |
ГОСТ 27583-88 | Яйца куриные пищевые. Технические условия (Яйця курячі харчові. Технічні умови) |
ГОСТ 28498-90 | Термометры жидкостные стеклянные. Общие технические требования. Медоды испытаний (Термометри рідинні склянні. Загальні технічні вимоги. Методи випробувань) |
ГОСТ 28499-90 | Сиропы. Общие технические условия (Сиропи. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 28501-90 | Фрукты косточковые сушеные. Технические условия (Фрукти кісточкові сушені. Технічні умови) |
ГОСТ 28502-90 | Фрукты семечковые сушеные. Технические условия (Фрукти насіневі сушені. Технічні умови) |
ГОСТ 29047-91 | Пряности. Гвоздика. Технические условия (Прянощі. Гвоздика. Технічні умови) |
ГОСТ 29048-91 | Пряности. Мускатный орех. Технические условия (Прянощі. Мускатний горіх. Технічні умови) |
ГОСТ 29049-91 | Пряности. Корица. Технические условия (Прянощі. Кориця. Технічні умови) |
ГОСТ 29051-91 | Пряности. Мускатный цвет. Технические условия (Прянощі. Мускатний цвіт. Технічні умови) |
ГОСТ 29052-91 | Пряности. Кардамон. Технические условия (Прянощі. Кардамон. Технічні умови) |
ГОСТ 29055-91 | Пряности. Кориандр. Технические условия (Прянощі. Коріандр. Технічні умови) |
ГОСТ 29186-91 | Пектин. Технические условия (Пектин. Технічні умови) |
ГОСТ 29187-91 | Плоды и ягоды быстрозамороженные. Общие технические условия (Плоди і ягоди швидкозаморожені. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 29227-91 | Посуда лабораторная стеклянная. Пипетки. Часть 1. Общие требования ( Посуд лабораторний скляний. Піпетки. Частина 1. Загальні вимоги) |
ГОСТ 29329-95 | Весы для статического взвешивания. Общие технические условия (Ваги для статичного зважування . Загальні технічні умови) |
ГОСТ 30178-96 | Сырье и продукти пищевые. Атомно-абсорбционный метод определения токсичных елементов ( Сировина та продукти харчові. Атомно-абсорбційний метод визначення токсичних елементів) |
ГОСТ 30347-97 | Молоко и молочные продукты. Методы определения Staphylococcus aureus (Молоко і молочні продукти. Методи визначення Staphylococcus aureus) |
ГОСТ 30363-96 | Продукты яичные. Общие технические условия (Продукти яєчні. Загальні технічні умови) |
ГОСТ 30518-97 | Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества бактерий группы кишечных палочек (колиформных бактерий) (Продукти харчові. Методи виявлення і визначення кількості бактерій групи кишкових паличок (коліформних бактерій) |
Нижче подано визначення термінів, використаних у цьому стандарті і позначених ними понять:
3.1. морозиво молочне, вершкове, пломбір - збитий та заморожений харчовий продукт, вироблений з молока та/або продуктів його перероблення з додаванням необхідних для його виробництва інгредієнтів.
3.2. загартоване морозиво молочне, вершкове, пломбір – заморожене зазначене морозиво.
3.3. морозиво молочне, вершкове, пломбір для хворих на цукровий діабет – це харчовий продукт для спеціального дієтичного споживання, в рецептурі якого не використовують цукровмісні компоненти.
3.4. торти | кекси | рулети | тістечка з морозива вершкового, пломбір – вироби з морозива з художньо оформленою поверхнею декоративними харчосмаковими продуктами і/або глазур'ю.
Примітка 1. Торти | кекси | рулети | тістечка з морозива можуть бути багатошаровими, різнобарвними та різної форми.
5.1. Морозиво повинно відповідати вимогам цього стандарту. Його виготовляють згідно з технологічними інструкціями і рецептурами, затвердженими у встановленому порядку з дотриманням санітарних норм і правил ДСП №4.4.4.011 [2].
5.2. Основні показники і характеристики.
5.2.1. За органолептичними показниками морозиво повинно відповідати вимогам, зазначеним у таблиці 1.
Таблиця 1 — Органолептичні показники морозива.
Назва |
Характеристика |
Смак і запах |
Чистий, характерний для данного виду морозива, без сторонніх присмаків і запахів. |
Структура та консистенція |
Однорідна. |
Колір |
Характерний для данного виду морозива, рівномірний за всією масою одношарового або за всією масою кожного прошарку багатошарового морозива. |
Зовнішній |
Порції одношарового або багатошарового морозива різної форми, обумовленої геометрією формуючого або дозуючого пристрою, формою вафельних виробів (печива) або спожиткової тари, повністю або частково покриті глазур'ю (шоколадом) або без глазурі (шоколаду). |
Вид морозива | Фізико-хімічні показники морозива | |||||
Загальний жир | Загальний цукор* | Сухі речовини | ||||
Масова частка, % не менше | Метод контролювання згідно з: | Масова частка, % не менше | Метод контролювання згідно з: | Масова частка, % не менше | Метод контролювання згідно з: | |
Молочне (З/без наповнювачів та добавок) | 0,5; 1,0; 1,5; 2,0 |
ГОСТ 5867 |
15,5 |
ГОСТ 3628 |
28,0 |
ГОСТ 3626 |
2,5; 3,0; 3,5; 4,0 |
ГОСТ 5867 |
15,5 |
ГОСТ 3628 |
29,0 |
ГОСТ 3626 |
|
4,5; 5,0; 5,5; 6,0 |
ГОСТ 5867 |
14,5 |
ГОСТ 3628 |
30,0 |
ГОСТ 3626 |
|
6,5; 7,0; 7,5 |
ГОСТ 5867 |
14,5 |
ГОСТ 3628 |
31,0 |
ГОСТ 3626 |
|
Вершкове (З/без наповнювачів та добавок) | 8,0; 8,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
32,0 |
ГОСТ 3626 |
9,0 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
33,0 |
ГОСТ 3626 |
|
9,5; 10,0 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
34,0 |
ГОСТ 3626 |
|
10,5; 11,0; 11,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
35,0 |
ГОСТ 3626 |
|
Пломбір (З/без наповнювачів та добавок) | 12,0; 12,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
36,0 |
ГОСТ 3626 |
13,0; 13,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
37,0 |
ГОСТ 3626 |
|
14,0; 14,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
38,0 |
ГОСТ 3626 |
|
15,0; 15,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
39,0 |
ГОСТ 3626 |
|
15,5; 16,0; 16,5 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
40,0 |
ГОСТ 3626 |
|
17,0; 17,5; 18,0 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
41,0 |
ГОСТ 3626 |
|
18,5; 19,0; 20,0 |
ГОСТ 5867 |
14,0 |
ГОСТ 3628 |
42,0 |
ГОСТ 3626 |
|
Примітка 1. Масові частки молочного жиру, сухих речовин і цукрози в морозиві зазначені без урахування масових часток жиру, сухих речовин і цукрози вафель (печива), глазурі (шоколаду), декоративних харчосмакових продуктів, відокремлюваних від маси морозива. Примітка 2. Фізико-хімічні показники дво- та багатошарового морозива визначають в кожному прошарку окремо, після їх розділу. Примітка 3. Фізико - хімічні показники морозива з наповнювачами, які не можливо виділити з нього та багатошарового морозива, коли не можна розділити прошарки, визначають розрахунковим методом, згідно технологічної інструкції. Примітка 4. Збитість морозива визначають під час виробництва і регламентують технічними можливостями технологічного обладнання. Примітка 5. Морозиво для хворих на цукровий діабет за фізико-хімічними показниками відповідає вимогам для молочного та вершкового морозива. Виробник, у процесі виробництва морозива для хворих на цукровий діабет, гарантує заміну цукровмісних інгредієнтів підсолоджувачами і нормує відповідно до рецептур масову частку сорбіту, ксиліту, ацесульфаму. У разі використання підсолоджувача Е- 950 - ацесульфам, його вміст у морозиві регламентується: не більше 800 мг на кг. Примітка * В морозиві цукроза може бути частково замінена сухими речовинами глюкози, патоки, сухих глюкозних сиропів і інвертного цукру. |
Вид морозива |
Кислотність, °Т, не більше |
Метод |
||
молочне |
вершкове |
пломбір |
||
Без наповнювачів, добавок і ароматизаторів, |
22 |
22 |
22 |
ГОСТ 3624 |
З наповнювачами, добавками, в тому числі в поєднанні з ароматизатором, |
26 |
25 |
24 |
Те саме
|
шоколадне, |
26 |
26 |
26 |
» |
з фруктами, |
50 |
»
|
||
З наповнювачами (закваскою чистих культур молочнокислих бактерій, йогуртом): |
60 |
» |
Назва показника |
Норма для морозива |
Метод контролювання згідно з |
Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, КУО в 1г, не більше |
1*105 | ГОСТ 9225, |
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи): |
Не |
ГОСТ 9225,
|
Патогенні мікроорганізми, в т.ч. бактерії роду Salmonella, в 25г продукту |
Не |
ДСТУ IDF 93 A |
Staphylococcus aureus в 1 г |
Не |
ГОСТ 30347, |
L. monocytogenes в 25 г |
Не |
ДСТУ ISO 11290 |
Плісняві гриби, КУО в 1г морозива з сушеними фруктами і ягодами, горіхами, родзинкми, курагою, чорносливом не більше ніж |
500 | ГОСТ 10444.12 |
Дріжджі, КУО в 1г морозива з сушеними фруктами і ягодами, горіхами, родзинкми, курагою, чорносливом не більше ніж |
100 | ГОСТ 10444.12 |
Примітка 1. Для кисломолочного, йогуртового морозива, показник "Кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів" не визначають. |
Назва показника |
Гранично допустимі рівні, |
Метод контролювання згідно з |
Токсичні елементи: | ||
Свинець | 0,35 (0,5) | ГОСТ 30178 |
Кодмій | 0,1 | ГОСТ 30178 |
Миш'як | 0,15 | ГОСТ 26930 |
Ртуть | 0,015 | ГОСТ 26927 |
Мікотоксини: | ||
Афлатоксин В1 | не дозв. (<0,001) | ДСТУ EN 12955 |
Афлатоксин М1 | 0,0005 | МВ №4082 [12] МВ №4082 [12] |
Примітка1. В дужках вказано гранично допустиму концентрацію для морозива з наповнювачами. |
6.1. Під час виробництва морозива необхідно керуватись вимогами, встановленими ДСП 4.4.4.011[2].
6.2. Повітря робочої зони виробничих приміщень повинно відповідати вимогам ГОСТ 12.1.005.
6.3. Виробничі приміщення мають бути обладнані вентиляцією у відповідності до СНиП 2.04.05 [7].
6.4. Технологічне устаткування повинно відповідати вимогам ГОСТ 12.2.003.
6.5. Технологічний процес треба здійснювати відповідно до вимог ГОСТ 12.3.002.
Номінальне значення кількості морозива в пакувальній одиниці, г |
Значення границі допустимого відхилення від номінального значення |
|
% |
г |
|
Від 20 до 50 включно |
9,0 |
- |
Понад 50 до 100 включно |
- |
4,5 |
Понад 100 до 200 включно |
4,5 |
- |
Понад 200 до 300 включно |
- |
9,0 |
Понад 300 до 500 включно |
3,0 |
- |
Понад 500 до 1000 включно |
- |
15,0 |
Понад 1000до 10 000 включно |
1,5 |
- |
Назва морозива |
Строк придатності, |
|
мінус (18 ± 2)°С |
мінус (24 ± 2)°С |
|
Молочне |
10 |
12 |
Вершкове |
10 |
12 |
Пломбір |
10 |
12 |
Торти, кекси, рулети, тістечка |
6 |
7 |
Морозиво для хворих на цукровий діабет |
2 |
3 |
Таблиця А.1 — Коди за державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016).
Назва продукту | Код ДКПП |
Морозиво та інший харчовий лід | 15.52.10.000 |
Морозиво вершкове без наповнювача | 15.52.10.001 |
Морозиво вершкове з наповнювачем | 15.52.10.002 |
Торти з морозива | 15.52.10.006 |
Кекси з морозива | 15.52.10.007 |
Б.1 Масові частки харчосмакових продуктів у морозиві повинні відповідати нормам, зазначеним у таблиці Б.1.
Вид морозива | Найменування харчосмакового продукту | Масова частка харчосмакового продукту, %, не менше |
Крем-брюле | Сироп крем-брюле | 10,0 |
Шоколадне | Какао-порошок | 2,0 |
З фруктами | Фрукти, продукти переробки фруктів (сік, пюре і ін.) | 1,4 (сухих речовин фруктів) |
Чорна смородина, вишня, клюква і продукти їх переробки (сік, пюре й ін.) | 1,2 (сухих речовин фруктів) | |
З фруктами і ароматизатором | Фрукти, продукти переробки фруктів у сполученні з ароматизатором | 1,0 (сухих речовин фруктів) |
З овочами | Овочі, продукти переробки овочів (сік, пюре й ін.) | 1,0 (сухих речовин овочів) |
З кавою | Кава швидкорозчинна | 0,3 |
Витяжка водна з кави | 2,0% (від маси морозива) сухої кави | |
Чайне | Витяжка водна з чаю | 1,0% (від маси морозива) сухого чаю |
З цикорієм |
Витяжка водна з цикорію | 1,3%(від маси морозива) сухого цикорію |
Экстракт цикорію | 1,0 | |
Яєчне | Яйця курячі | 7,0 |
Порошок яєчний | 2,0 | |
Яєчно-жовткове | Жовток курячого яйця | 7,0 |
Яєчно-білкове | Білок курячого яйця | 3,0 |
З медом | Мед натуральний | 3,0 |
З горіхами (з арахісом) | Ядра горіхів (арахісу) обжарені протерті з цукром (праліне),ядра горіхів (арахісу) обжарені цілі або подрібнені | 6,0 |
З мармеладом | Мармелад (шматочки, крихти) | 6,0 |
З: цукатами, родзинками, курагою | Цукати, родзинки, курага | 6,0 |
З: повітряною кукурудзою, повітряним рисом, крупяними кульками, маком | Кукурудза повітряна, рис повітряний, крупяні кульки, мак | 2,0 |
З: шоколадом, шоколадною стружкою, шоколадними крихтами, шоколадно-вафельними крихтами, кокосовою стружкою, кольоровими крихтами, печивом, бісквітом | Шоколад, стружка шоколадна, крихти шоколадні, крихти шоколадно-вафельні, стружка кокосова, крихти кольорові, печиво, бісквіт | 4,0 |
З: мякою карамеллю, джемом, повидлом, варенням, вареним згущеним молоком, топінгом, фруктовим наповнювачем, сиропом крем-брюле | Карамель мяка, джем, повидло, варення, молоко згущене варене, топінг, наповнювач фруктовий (з масовою часткою сухих речовин фруктов не менше 3,0 %), сироп крем-брюле | 6,0 |
Примітка 1. Масова частка харчосмакових продуктів нормована для маси морозива без вафель (печива), декоративних харчових продуктів і глазурі (шоколаду) Примітка 2. При використанні декількох харчосмакових продуктів, їх масова частка визначається розрахунковим методом, згідно технологічної інструкції. |